Työpaikat ja Eurooppa

Tarjolla on satoja työpaikkoja Suomessa, tekijöitä ei löydy eikä ole tulossakaan. Teknologiateollisuuden työvoimapula vallitsee koko maassa. Koulutus ei houkuttele. Palkat ovat hyviä, työ vaihtelevaa, työkalut ovat usein high tech tasoa, jopa robotteja, työhyvinvointi ja turvallisuus kunnossa. Kyseessä ei siis ole mikään matalapalkkainen toimiala, jossa olisi pätkä-, osa-aika tai nollatuntitöitä tarjolla. Luulisi nappaavan, mutta jostain syystä edes nuoret eivät tartu kiinni. Puhumattakaan ikääntyneistä, tai naisista.

Teknologia-alan koulutuksen saaneet henkilöt sijoittuvat monille eri aloille, kuten tuotantotehtäviin, asiakaspalveluun, kunnossapitoon, myyntiin, ulkomaisiin investointihankkeisiin ja tuotekehitykseen. Paikataanko pula tekijöistä maahanmuuttajilla, vai siirretäänkö tuotantoa ulkomaille. Molempiin kehitystrendeihin suhtaudutaan intohimolla joko puolesta tai vastaan. Jännityksellä odotan, kuka keksii ratkaisun tähän hämmästyttävään pulmaan, jota kutsutaan oudolla termillä, työvoiman kohtaanto-ongelma.

Käykää nyt hyvät ihmiset äänestämässä eurovaaleissa. Suuri osa meidän uudesta lainsäädännöstämme on peräisin Euroopan tasolla asetetuista erilaisista direktiiveistä ja määräyksistä. Euroopan sisämarkkinat ovat valtavat ja luovat kasvua ja työtä, niiden on toimittava aidosti ja avoimesti. Työvoiman siirtyminen on koko EU:n haaste, on oleellista säätää mahdollistavat säännöt. Kasvua on haettava uusiltakin markkinoilta, osaaminen ja teknologiamme kehitys on huipputasoa. Erityisesti tämä koskee kestävään kasvuun ja tulevaisuuteen tähtääviä innovaatioita.

Millaisen maailman haluamme? Demokraattisiin oikeuksiin ja vapauksiin uskovan ja niistä kiinni pitävän vai nykyistä yksinvaltaisemman hallinnon. Meillä on oltava halu ja viisaus johtaa teollinen kehittäminen kestävälle pohjalle. Kuka muu globaaleista toimijoista sen voisikaan tehdä, siihen tarvitaan eurooppalaista ajattelua. Menkää äänestämään, voitte vaikuttaa.

Eero Hettula

Länsi-Uudenmaan kauppakamarin toimitusjohtaja