Maamme tulevaisuuden strategioissa yksi painopistealueista on yrittäjyyden edistäminen ja pk-yritysten kasvun tukeminen. Näin luodaan mahdollisuuksia uusien työpaikkojen syntymiselle ja vanhojen säilymiselle.

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita, liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus, markkinahäiriöt ovat helpoimmin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta.

Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin. HHJ–kurssin käyneille on tarjolla mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto.

Laajuus:

Kurssi sisältää neljä puolen päivän jaksoa (à 4h), ryhmätyön (4-6h) ja lukupaketin

1.    jakso to 3.10.2019 klo 12:45–17:30 Hyvä hallintotapa

2.    jakso to 10.10.2019 klo 12:45–17:30 Hallituksen ja hallitustyön organisointi

3.    jakso  ma 21.10.2019 klo 12:45–17:30 Strategiatyö

Ryhmätyö to 31.10.2019 klo 12:45–17:30 (päivämäärästä voimme keskustella)

4.    jakso to 7.11.2019 klo 12:45–19.00 Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

 

Sisältö:   Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työmuodot (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät jne.) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja vahvasti käytäntöön soveltaen yritysesimerkkien kautta.

Kirjallisuutta: Hyvä hallitustyö: Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen (sis. hintaan) Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance:

Keskuskauppakamari (on liitteenä Hyvä hallitustyö -kirjassa, Luentomateriaalit)

Kurssin hinta:    Normaalihinta 2200 € (+alv 24 %), jäseniltä 1450 € (+alv 24 %).  HHJ-kurssitodistus edellyttää kaikkien jaksojen suorittamista. Puuttuvia jaksoja on mahdollista paikata myöhemmillä HHJ-kursseilla.

 Erillinen HHJ-tutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Siihen voi osallistua vain HHJ-kurssitodistuksen saanut henkilö.      

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu rekisteröitymällä tästä.Huom! Rekisteröityminen ei ole ilmoittautuminen – rekisteröitymisen jälkeen sinun on vielä kirjauduttava palvelujärjestelmään ja ilmoittauduttava haluamaasi tapahtumaan. www.hhj.fi  

Lisätietoja: Länsi-Uudenmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Eero Hettula  eero.hettula@chamber.fi, puh. 040 551 4106

 

Ohjelma