Kesän jälkeen

Maailman muutokset lyövät leimansa työelämään. Uuden hallituksen ja EU:n puheenjohtajuuden myötä Suomessa on vilkasta ja Suomen kansainvälinen merkitys on tavallista korkeammalla tasolla. Seuraamme tietysti kaikki tarkkaavaisesti mitä uutta on tulossa ja valmistelussa. Syksystä tulee mielenkiintoinen ja kiireinen.

Työpaikkoja on tarjolla Länsi-Uudellamaalla. Suoritin suppean kyselyn työvoiman tarpeesta. Useissa yrityksissä on palkattu ja vielä tämän vuoden aikana palkataan lisää henkilöstöä. Ennakkotietona vaikuttaa myös olevan tarvetta jatkossakin henkilöstön palkkaamiseen ainakin eläköityvien tilalle, mutta myös kasvua on näkyvissä.

Teemme Laurean kanssa yhteistyössä vähän laajemman selvityksen, jota tulemme käyttämään perustana lähiaikojen työvoimatarpeen ennusteisiin. Olkaa ystävällisiä ja vastatkaa tulossa olevaan kyselyyn, siten voimme paremmin ohjata koulutuksen kehittämistä

Teknistä koulutusta on tarjolla

Novia järjestää nyt syksyllä kaksi teknologia alan kurssia, joista on esite täs. Kannustamme yrityksiä tarttumaan mahdollisuuteen. On aivan selvää, että näiden kurssien täyttymisellä on merkitystä, kun haemme teknisen alan koulutusta alueellemme. Yrityksillä on vielä aikaa ilmoittautua ja kyllä varmasti myös halukkaille opiskelijoille löytyy paikka. Nyt on tilaisuus, tarttukaa kiinni!

Samoin on teknisen alan ammattikoulutukseen vielä runsaasti tilaa sekä Axxellilla että Luksialla. Katselkaa ympärillenne, ehkä huomaatte alalle sopivia henkilöitä. Käytettävissä on uusia ja joustavia oppisopimusmalleja, joiden hyödyntäminen on kaikkien etu.

Hyvää kesän jatkoa!

Eero