Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta

Suomessa kerättiin 101 miljardia euroa vuonna 2019 veroja ja verojen luonteisia maksuja. Keskuskauppakamarin selvityksen mukaan näistä tuloista yritykset maksoivat ja tilittivät 69 miljardia euroa. Yritykset maksavat valtaosan kaikista valtion- ja kunnallishallinnon menoista. Tämä on hyvä muistaa, kun puhutaan elinkeinoelämän saamista avustuksista ja lainoista myös korona-aikana.

Lohja ja Raasepori haluavat nyt muuttaa ja kehittää Novagon toimintaa vastaamaan entistä paremmin elinkeinoelämän tarpeita. Samaan aikaan Sote vie erittäin suuren osan kuntien huolehtimista asioista alueellisen hallinnon alle. Elinkeinotoimintojen kehittäminen on jatkossa aikaisempaa merkittävämpi osa kuntien toimintaa. Tämä muutos on todennäköisesti meille kaikille positiivinen, elinkeinoelämä on enemmän esillä.

Suomessa on nähty ja nähdään lisää merkittäviä hankkeita vihreän siirtymän ja uusien teollisuusalojen etabloituessa. Esimerkiksi akkuteollisuus Salossa ja suunniteltu uusien teollisten materiaalien valmistus Haminassa ovat tällaisia kohteita. Länsi-Uudellamaalla on valtava potentiaali ja näkyvyytemme kasvaisi kansainvälisten toimijoiden silmissä, kun aluettamme esitetään kokonaisuutena. Tällöin myös EU:n kehitysrahastojen varoja pystyttäisi hyödyntämään alueemme elinkeinoelämän kehittämisessä, nykyisin saantimme on häviävän pieni. Yhteistyö voi tuoda tarvittavaa voimaa ja uskottavuutta, jonka avulla yritystoiminta Länsi-Uudellamaalla menestyy, kasvaa ja monipuolistuu.

Terveisin

Eero