LÄnsi-uudenmaan KAUPPAKAMARI

Länsi-Uudenmaan kauppakamari toimii Hangossa, Raaseporissa, Inkoossa ja Lohjalla. Olemme elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edistämme alueemme elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja valvomme elinkeinoelämän etuja olemalla tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Meidän kauttamme saat äänesi kuuluviin!
Järjestämme verkostoitumistapahtumia sekä korkealaatuisia koulutuksia ja muita tapahtumia. Tarjoamme jäsenille ilmaisia juridisia neuvontapalveluja ja autamme yrityksiä kansainvälistymään.

Verkostoidu ja vaikuta liittymällä tästä Länsi-Uudenmaan kauppakamariin.


Ajankohtaista

Muistettavaa erilaisista työpaikan poissaoloista

Työntekijät voivat olla poissa työstä erilaisista lainmukaisista syistä. Näitä voivat olla esimerkiksi perhevapaa, sairauspoissaolo, opintovapaa, vuorotteluvapaa tai asepalvelus. Tähän artikkeliin on koottu yleisimpiä poissaoloja koskevia muistettavia asioita.

Lue lisää

LÄNSI-UUDENMAAN KAUPPAKAMARIN SYKSY VAUHDIKKAASTI LIIKKEELLE

Länsi-Uudenmaan kauppakamarin syksy on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Kauppakamarin kaikki kolme yksikköä Lohjalla, Raaseporissa ja Hangossa ovat pitäneet syksyn ensimmäisen kokouksensa. Myös alueella toimivat kaksi valiokuntaa, osaamis- ja työvoimavaliokunta sekä liikennevaliokunta ovat aloittaneet työnsä.

Lue lisää

Jukka Koivumäki

Rahat jäivät saamatta, mitä verotuksessa tulee huomioida

Koronapandemian jälkeen tuli Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Nämä tapahtumat aiheuttavat osalle yrityksistä ongelmia liiketoimintaan ja siten myös rahoitusongelmia. Sen seurauksena yritykset eivät pysty maksamaan laskujaan ostamistaan tavaroista tai palveluista, mikä aiheuttaa myyjälle luottotappioita. Yrityksellä voi olla myös rahoituslainoja, joita se ei kykene maksamaan, mistä seuraa lainan myöntäjälle luottotappioita. Verotuksessa luottotappioiden hyväksymiseen vaikuttaa saamisen luonne sekä se, onko kyseessä velkasuhde riippumattomien osapuolten välillä vai onko kyse mahdollisesti konsernisuhteesta tai omistajan antamasta lainasta.

Lue lisää

Länsi-Uusimaa tarvitsee alueellisen vision

”Hallituksen tulee päättää tavoiteltava suunta, jotta operatiivinen johto voi ryhtyä tarvittaviin toimiin.” Näin yksinkertaisesti totesi vieraileva luennoitsijani alkuviikon HHJ-koulutuksessa, jossa koulutamme yritysjohtajille hallitustyöskentelyä. Jäin kouluttamisen lomassa pohtimaan mitä tämä tarkoittaisi kokonaisen alueen osalta. Kuka päättäisi koko Länsi-Uudenmaan kehityksen suunnan? Kukin kunta erikseen? Koko alue yhteistyössä?
Vai ei kukaan?

Lue lisää